30 Mayıs 2013 Perşembe

Uyuyan Güller Kazananı


Uyuyan Güller
adlı kitabın
kazananı


blair leighton
adlı
yorumuyla

Özgenur Yakarer
olmuştur

Şimdi mail atıyorum :) Adres bilgileriniz için :)

4 Mayıs 2013 Cumartesi

Uyuyan Güller Çekilişi :)

          Uyuyan Güller - RaShelle Workman




   İşte ikinci çekilişimde bomba gibi bir kitapla karşınızdayım :) Şimdi siz bu kitap çıktı mı diyeceksiniz ben şimdiden söyleyeyim hayır kitap daha çıkmadı ama bu çekilişin kazananı bu kitabı ilk okuyanlardan biri olacak :)

   Kitap kapağında orijinal kapak kullanıldı ve bence çok güzel olmuş :) 

   Gelelim konusuna :) 

   Sophie yalan bir evlilik yapmıştır. Tehlikelerle dolu evliliğinden gına getiren Sophie, yeni bir yaşam kurmaya karar vererek kocasından ayrılır. Ama kocasının onu öyle pek kolay salıvermeye niyeti yoktur. Sophie ya onun olacaktır, ya da hiç kimsenin. Av ve avcı karşı karşıyadır.

   Olağanüstü bir karamela ve mini kek ustası ve de Yılın Annesi (gerçekten, çocuklarına sorabilirsiniz) olmanın yanında RASHELLE WORKMAN bilimkurgu ve yetişkinlere yönelik gerilim türü aşk romanları yazar. Bu arada kendisi matematik dahisi bir adamın karısıdır. İkisi birlikte evlerini üç çocuk ve üç köpekle paylaşırlar. Ne zaman sessiz bir ortam yakalasa, hemen oturup uzak yerlerde kitap okur. EXILED - SÜRGÜN gençlere yönelik bilimkurgu türü macera.

   Bu kitap ise Ölümsüz Ruhlar Serisi'nin ilk kitabı yetişkinlere yönelik bir gerilim türü aşk romanıdır :)

   Uyuyan Güller ‘e övgüler:

   “Eğer Amazon’un listesinde olsaydı, bu kitaba on yıldız verirdim, o kadar güzel bir kitap” - The Debut Books

   “Hiç ummadığınız bir şaşırtmacayla, bu kitap, okuyup, bitirene 
kadar elinizden düşmeyecektir.” – Cyruss 1264

   “Beklenmedik, gizemli ve olabildiğince harika! Acaba gerçekten 
olmuş mudur diye beni merak içinde bıraktı.” - Jek 
Jamison

   “Bir gerilim/heyecan romanı, hiçbir şeyin göründüğü gibi 
olmadığı.” Heartsong Reviews

Şimdi de Çekiliş Zamanı :)

1) Blogumu takip etmeniz "Okuduğum Kitap" bölümünün altındaki "Bu Siteye Katılın" tuşundan katılabilirsiniz :)


2) Elf Yayınları Facebook sayfasını beğenmek İşte Burada 


3) Bu çekilişi herhangi bir yerde mutlaka duyurmalısınız bir site dışındaki paylaşımlar size +1 hak kazandıracaktır. 
(Mesela Facebook'ta paylaştınız eğer Twitter'da da paylaşırsanız +1 hak kazanırsınız.)

4) Son olarak da bu postun altına Adınızı Soyadınızı, size ulaşabileceğim bir mail adresini, blog'a hangi isimle üye olduğunuzu ve çekilişi paylaştığınız linkleri yazmanız :) 


Ve birde eğer bu posttaki en üstteki başlığın altındaki resmi Facebook Kapak Fotoğrafınız yapıp açıklama kısmına da "Kalbi Kitapla Atan Çocuk Blog'unda Uyuyan Güller Çekilişi Var" yazarsanız çekiliş için +2 çekiliş hakkı daha kazanısınız :) 

Kitap çıktıktan sonra yorumumu en kısa sürede blog'umda okuyabilirsiniz :) Süresi için şimdilik 2 hafta diyelim süre yine uzayabilir ya da kısayabilir :)


İşte burada da kitabın ön, arka, yan kapak bir arada :) 










İlk Kazanan :)

İl Çekilişimin Kazananı :) 


Uzun zamandır üşengeçlikten çekilişin kazananını açıklayamamıştım :D Şimdi açıklıyorum :)



Kazanan kişi Betül Dönmez oldu :)

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Gizemli Ev - Edgar Wallace

Gizemli Ev - Edgar Wallace

     Arena Bir'i okuduğumu biliyorsunuz o bitti hatta bu da bitti ve önce bunu yorumlamak istedim. Başta polisiye kitaplara çok fazla ilgimin olmadığını söylemekle başlayabilirim. Şimdiye kadar beğendiğim polisiye kitaplar sadece Conan Doyle ve John Verdon oldu ve sanırım artık birde Edgar Wallace eklendi buna :) Kitabın tanıtımıyla başlıyorum o zaman :) 



Kitap Tanıtımı


   VEEE EDGAR WALLACE TÜRKÇE'DE...

POLİSİYEDE USTALARIN USTASI, ÜSTATLARIN İLHAM KAYNAĞI...




   Bir yabancı, "editör" ile görüşmek için Londra'da küçük bir yayınevinin ofisine gider. Editörün yüzü bir örtüyle tamamen sarılmıştır. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve elit kesime dair güçlü bir dedikodudan fazlasını kafaya koydukları kısa zamanda açığa çıkar. Şantaj ve fırsatçılık gündemdedir. Gizli polis şefi T.B. Smith'in evinden biraz uzakta yaşayan milyoner Bay Farrington'un kapısında iki adam ölü bulunduğunda,  artık şantaj bağlantılarının ortaya çıkması yakındır. Bu adamları şantajcı mı vurmuştu? Ya da kim gerçekten göründüğü gibiydi?..

Tüm sırların hem kaynağı hem de saklandığı yer olan Gizemli Ev, çevresinde örülen entrikalar ve tüm bunların içinden çıkmaya çalışan, zeki, nüktedan, pratik zekâlı ve uyanık Poltavo...


Yazar Hakkında


   Tam adı Richard Horatio Edgar Wallace olan yazar, yazdığı 175 romanın 160 tanesi sinemaya uyarlanmış, King Kong gibi efsanevi bir öykü ve William Tell gibi bir halk kahramanı yaratmayı başarmış, geçtiğimiz yüzyılda Amerikanın gerçek çok satar yazarı olmuş güçlü bir kalemdir. Yazdıklarıyla Stephen King, Scott Turow, Michael Connolly ve Lee Child gibi usta yazarları etkilemişolan Wallace, Amerikada, polisiye kitaplar konusunda Sherlock Holmes'ün yaratıcısı Conan Doyle ve Hercule Pariot'un yaratıcısı Agatha Cristie kadar saygın ve popülerdir. Ölümünün otuzuncu yılı anısına The New York Times gazetesinde yayınlanan özel biyografide, O olmasaydı, bugünün pek çok polisiye-gerilim yazarı henüz kurguda emekliyor olurdu, diye yazılmaktadır. 



   Gizemli Ev, Wallace'ın hayal gücüyle ördüğü muhteşem kurgu dünyasına adım atmak için bulunmaz bir fırsat...


Geldik Benim Yorumuma :) 


    
   Her zamanki gibi kapakla başlayacağım :) Kapak kesinlikle ilgi çekici ve kalitesi çok güzel. Yazının kabartmalı olması ve kapağın ön kısmındaki o kapının parmaklıklarının da kabartmalı olması hayli beğenimi kazandı :) Kapağı ters çevirdiğimizde ise şapkalı bir adam sizi bekliyor ve arka kapak düzeni de kesinlikle çok iyi :) Kapak için verdiğim tepki aynen aşağıdaki gibiydi :D 





   Kitabın içeriğiyle ilgili çok fazla bilgi vermek istemiyorum şöyle bir üstünden geçeceğim sadece çünkü sonucu bilmemeniz lazım :D Aslında Kitap Tanıtımı konuyu çok harika özetlemiş. Poltavo bir gün iş görüşmesine gidiyor. Bu görüşmeye gittiği gazete bir dedikodu gazetesidir ve zengin kişilerin sırları ile ilgilenmektedir ama çoğu haberi yayınlamak yerine o haberin sahibine şantaj yapılmaktadır. Peki bu şantajları yapan kim? İşte bir soru burada çıkıyor karşımıza. Daha sonra bizim bu Poltavo'nun bazı istekleri var bunların bazıları gerçekleşiyor bazıları gerçekleşmiyor ama en sonunda bu istekleri yüzünden başı büyük bir belaya giriyor hemde Gizemli Ev'de. 

  


   Aaaah o Gizemli Ev... Kitabı okurken orada olmak istedim bu nasıl bir evdir böyle her yer asansör dolu, her yerde gizli geçitler, yer değiştiren odalar, elektrik sistemi, Dr. Fall, neler neler oluyor bu evde. Bence bu kadar ipucu yeter ama kesinlikle okunması gereken bir kitap.
 
   Kesinlikle çok akıcı bir anlatımı var. Kitabı iki kez elime aldım ve ikincide bitti :D Çünkü kitabı okurken aynen böyle oluyorsunuz...







Puanlama :)     


Polisiye kitapları sevmememe rağmen bu kitap beni kesinlikle etkiledi :) Kapak kalitesiyle, konusuyla süperdi ve anlatımı çok güzel ve akıcı, ama çeviride ve sayfa düzeninde bazı eksikler, hatalar vardı bu yüzden bu kitap için puanımı 8/10 olacak :) Son olarak bu olayı çözen T.B. Smith amcama tebriklerimi iletiyorum :D