31 Ocak 2013 Perşembe

Ruhsuz - Jodi Meadows


Ruhsuz - Jodi Meadows


Kitap Tanıtımı


Deneyimli Ruhlar ve Ruhsuzlar

Binlerce yıldır, Sınır'da milyonlarca ruh yeniden, yeniden dünyaya geldi, her bir yeni yaşamda da geçmiş yaşamlarındaki anılarını ve deneyimlerini beraberinde getirdi. Ana ise bir Yeniruh: yani Ana doğduğunda bir başka ruh yok oldu. Kimse bunun sebebini bilmiyor ve bu, bir felaketin habercisi olabilir.
Ana'nın bir Yeniruh olmasından rahatsız olmayanlar da var.
Bunlardan biri olan Sam, yalnızca bir kez yaşayabilecek bir ruhu sevebilecek mi? Peki Ana'nın düşmanları, insanlar ve yaratıklar, onların birlikte olmalarına izin verecek mi?

Ana, varoluş sebebini açığa çıkarmak zorunda. Fakat onun bu
arayışı, reenkarne olup olamayacağını öğrenmek için gittiği Kalp şehrini ve reenkarnasyon yasalarını sonsuza dek yok edebilir.

Jodi Meadows, insan ruhuna bambaşka bir bakış açısı getiren bu hikâyede fantazya ve macerayı birleştirirken, reenkarnasyon ve ruh kavramını sorgulamamızı sağlıyor.


Kitap Yorumum

Bu kitabı kitaplığımda neden bu kadar uzun süre beklettim bilmiyorum harika bir kitaptı. Kapağının renklerine ve canlılığına bayıldım kabartmalı ve parlak Ruhsuz yazısı ise çok hoşuma gitti.

Kitap Ana'nın ona çok kötü davranan annesinin yanından ayrılması ile başlıyor. Ruhların sınırda dolaşmaları onlar için iyi değil zaten Ana çıktığı gibi de Hava Perileri ile karşılaşıyor. Onlardan kaçarken buz gibi bir göle düşüyor ve ikinci kahramanımız Sam burada Ana'yı kırtarıyor. Daha sonra Ana'nın kim olduğunu ve ne olacağını öğrenmek için gitmek istediği Kalp'e beraber yol almaya başlıyorlar. Yollarda ve Kalp'te başlarına çok şey geliyor ama bunları biraz merak edin.

Kalp'te her yerde olduğu gibi hiç kimse Ana'yı sevmiyor çünkü Ana bir yeniruh yani o dünyaya geldiğinden yüzyıllardır yaşayan bir ruh bir daha geri dönmemek üzere öldü. Kalp'i yöneten konseyin Ana'nın Kalp'te kalması için bazı şartları var. Ana'nın konseyin tüm kurallarına uyması gerekiyor ve bu kurallardan biri de Sam'in Ana'nın öğretmeni olması. Ana bundan gayet memnun çünkü Sam'dan hoşlanmaya başlıyor. Ana ve Sam derslerine başlayacakken Ana Sam'in evindeki  üstü kapalı eşyaları açıyor ve bir sürü müzik aleti olduğunu görüyor. Sam'de aslında Ana'nın çocukken Li'den gizli gizli dinlediği ve onun için çok özel olan müzisyen Dossam olduğunu söylüyor. Bugünden sonra ruhsuzun duyguları Sam'a karşı daha da ateşli bir hal alıyor.

Derken Stef geliyor ve Ana'ya dans dersleri vermeye başlıyor çünkü Kalp'te bir dans olacak ve burada birbirini yüzyıllardır tanıyan iki ruh maskeler ve elbiseler içinde birbirlerini bulmaya çalışacak. Ana Sam'in kadın olduğu zaman giydiği kıyafeteri giyiyor ve burada güldüğüm biryeri paylaşmak istiyorum.
"Sabah giyinmek biraz çaba gerektirdi. Sam bir kadın olarak benden daha uzun ve daha büyük memeli olmalıydı."
Dans zamanı  yaklaşırken Ejderha'lar Kalp'e saldırıyor. Ruhlar Kalp'i ele geçirdiklerinden beri bu çoğu zaman oluyor. Ana ölürse bir daha geri dönemez çünkü o bir yeniruh o yüzden bu kısım onun biraz biraz zorlu geçiyor.

Dans gecesine gelince :D Ana dansa Sam'le ayrı ayrı gitmek istiyor kıyafetini de göstermiyor yani ikisinin de birbirini bulması gerekiyor. Herkes birbiriyle dans ediyor ve Ana bir çok kişiyle dans ettikten sonra ona arkadan sarılan biriyle dans etmeye başlıyor ve bunun Sam olduğunu dokunuşlarından anlıyor ve ilk defa burada ikisininde uzun zamandır beklediği bir şey oluyor. Ne mi :) "Muck" daha sonra partiden erkenden ayrılıp eve gidiyorlar ama gidemiyorlar.

Yola saldırıya uğruyorlar ölümden zar zor kurtulup eve geldiklerinde ise konsey kapılarında bitiyor. Bunun Sam'in başının altından çıktığını düşünerek Sam'i tutukluyorlar ve Ana'yı tekrar Li'nin yanına veriyorlar.

Ana bir zaman sonra Li'nin evinden Sam'i kurtarmak için kaçıyor. Hapishanenin penceresinden onunla konuşurken bu sefer hem ejderhalar hem de hava perileri Kalp'e saldırmaya başlıyor.

Sam ve Ana bu saldırıdan kurtulacak mı ? İkisinin arasındaki aşk ne olacak ? Ana kim olduğunu ve neden olduğunu öğrenebildi mi ? Kalp'e neler olacak ?

Bu soruların cevabı bu kitapta ama bu soruların o kadar değişik cevapları var ki şok olacaksınız. Kitap yine bir Dex klasiği yanii harika :)

Dün başladım biraz zaman vererek okurum derken bir baktım ki şuan yorum yazıyorum yazar siz tam sıkılmışken öyle bir olay koyuyor ki yine kitabın içine dalıveriyorsunuz.

Kitap Puanım ve Sözüm

"R
uhsuzun biri misin yoksa ruhunun özünü bulmaya çalışan masum bir ruh mu?"

10/10 Sürükleyici, olağanüstü ve bağımlılık yapıcı. Sayfalar akıp geçerken saatin farkına varmıyorsunuz ve bir bakıyorsunuz ki bitmiş, sonra diyorsunuz keşke biraz daha uzun sürseydi



The Perks of Being A Wallflower

The Perks Of Being A Wallflower


 Madem yeni kitap tanıtımı yaptık bir de Feniks Kitap'tan hazırlanan bir kitabı tanıtayım dedim. Tanıtımda kapağın farklı versiyonlarına da yer verdim ama sanırım bizdeki kapak hepsinden farklı olacak :)



İşte Kısa Bir Tanıtım


Hayatın sınırlarında durmak… Eşi bulunmaz bir perspektif sunuyor, ama dans pistinden neye benzediğini görmenin de vakti gelecek.
Stephen Chbosky’nin unutulmaz ilk romanı basıldığı tarihten itibaren alkışlarla karşılandı, tartışma ortamları yarattı, bir milyondan fazla baskısıyla kült bir fenomene dönüştü ve şimdi de bir sinema filmine ilham kaynağı oldu.

“The Catcher In The Rye (Çavdar Tarlasında Çocuklar) ve A Seperate Piace geleneğinden gelen bir büyüme romanı… [Chbosky’nin] hayat, aşk ve dostluk hakkındaki keskin yorumlamaları sıklıkla ilham verici ve çok güzel ifade edilmiş.”
USA TODAY

“Bir gençten bir diğerine kırılgan bir konu olarak aktarıldı… Kitabın hedef kitlesi onu basıldığı günden beri yasal ve elinizden düşmeyecek bir roman diye tanımladı.”
The New York Times

The Perks of Being a Wallflower, lisenin meçhul arazisinde yapılan tuhaf bir yolculuk. İlk randevuların, aile dramlarının, yeni arkadaşların, seks, uyuşturucu ve rocky horror picture show’un dünyası. Büyümek diye adlandırılan kesif ve vahşi dünyanın lunapark treninde.

“Basılır basılmaz sansasyon yaratıp kült statüsüne erişen ve pek çok okulun okuma listelerine giren bir kitap.”

“Charlie (aslında hepimizin o üretim bandından çıkması gerektiği gibi) öylesine iyi ve saf bir insan ki sıradan, yetişkin bir yazarın kaleminden çıkmış olmasına şaşırıyorsunuz. (…) Kitap boyunca tekrar tekrar hepimizin okumaktan ve tanık olmaktan hoşlandığı saf bilgeliği sunuyor. Ve Stephen Chbosky bizi hayal kırıklığına uğratmıyor. Ergenliğin kirli bir dünya olduğu kültürümüzde umarım bu çocuğun başına hiçbir şey gelmez.”
Los Angeles Times

“Dokunabileceğiniz bir gerçeklikte… Charlie gözlemci pencere önü çiçekliğinden kendince bir eylem adamlığına geçiyor. Hayatı üzerine yazdığı bu rapor genç okurları yıllarca etkileyecek.”
School Library Journal

“İlgi çekici… Charlie espri anlayışı ve üstü örtülü mesele ve musibetleri ele alışıyla hem genç hem yetişkin okurları tatmin edecek, sempatik bir çocuk.”
Booklist

“Tıpkı Holdan [Caufield] gibi Charlie de samimiyet sızdırıyor.”
Kirkus Reviews






Arkadya Yayınları'ndan Yeni Bir Kitap

Friendship Bread

Ruhsuz kitabını bitirmek üzereyim bu akşam yorum yazmaya çalışacağım ama size bu arada bir sürprizim var :) Adını yeni yeni duymaya başladığımız ama kitapları ve ayraçları harika olan bir yayınevinin yeni bir kitap çıkartacağını duydum ve kapağına ba-yıl-dım . İşte size kitabın kapağı :)

30 Ocak 2013 Çarşamba

Okunacak Yeni Kitaplar


Okuyup Yorumlanacak Sıradaki Kitaplar

İlk kitap Ruhsuz ve okunmaya başladı işte size kitabın tanıtımı :) 

Deneyimli Ruhlar ve Ruhsuzlar
Binlerce yıldır, Sınır'da milyonlarca ruh yeniden, yeniden dünyaya geldi, her bir yeni yaşamda da geçmiş yaşamlarındaki anılarını ve deneyimlerini beraberinde getirdi. Ana ise bir Yeniruh: yani Ana doğduğunda bir başka ruh yok oldu. Kimse bunun sebebini bilmiyor ve bu, bir felaketin habercisi olabilir.
Ana'nın bir Yeniruh olmasından rahatsız olmayanlar da var.
Bunlardan biri olan Sam, yalnızca bir kez yaşayabilecek bir ruhu sevebilecek mi? Peki Ana'nın düşmanları, insanlar ve yaratıklar, onların birlikte olmalarına izin verecek mi?
Ana, varoluş sebebini açığa çıkarmak zorunda. Fakat onun bu
arayışı, reenkarne olup olamayacağını öğrenmek için gittiği Kalp şehrini ve reenkarnasyon yasalarını sonsuza dek yok edebilir.
Jodi Meadows, insan ruhuna bambaşka bir bakış açısı getiren bu hikâyede fantazya ve macerayı birleştirirken, reenkarnasyon ve ruh kavramını sorgulamamızı sağlıyor.







İkinci kitabımız ise Melez 

Obsidiyen'den sonra Jennifer L. Armentrout hayranlığı başladı bende zaten alacaktım hızlandı biraz :) Şuan büyük ihtimalle kargoda işte tanıtımı da burada ...
Hematoi ırkı, tanrılarla yaratıkların soyu. İki Hematoi çocuğu Safkan sayılıyorve tanrısal güçlere sahip oluyor. Hematoilerle ölümlülerin çocukları olanMelezlerde ise bu güçler yok. Bu melezlerin sadece iki seçeneği var: eğitimlibirer Avcı olup iblis avlayabilir ya da Safkanların evlerinde kölelik yapabilirler. Bir Melez olan Alexandria, yaşamını tuvalet temizleyerek geçirmek yerinetehlikeye atmaya razı ama bunu da yüzüne gözüne bulaştırabilir. Avcılıköğrencilerinin uyması gereken belli kurallar var. Alexin bu kuralların hepsiylebaşı dertte ama en fazla birinci kural onun için büyük sorun: Safkanlarla Melezler arasında ilişki yasak. 
Ne yazık ki Alex, Safkan Aidena çok fena âşık. Ancak bu aşk onun tek büyüksorunu değil; daha büyük bir sorun, okuldan mezun olana kadar hayattakalmak ve bir Avcı olmak. Görevinde başarısızlığa uğrarsa ölümden ya dakölelikten de kötü bir son onu bekliyor: bir iblise dönüşmek ve Aidenın avıolmak. 
Daha korkunç bir şey düşünülebilir mi? 
Melez, Yunan Mitolojisine bambaşka bir bakış açısı kazandırıp dünyadabüyük yankı uyandıran Melez Sözleşmeleri serisinin ilk kitabıdır.





Üçüncü kitap ise Safkan

Melez'den sonra Safkan'da okunmalı diye düşündüm ve işte oda Melez'le beraber kargoda. Tanıtımı da aşağıda :)

Bir yanda ihtiyaçlar. Bir yanda kader... Doğaüstü bir yaratık
olmak tam olarak muhteşem bir şey değil; özellikleher gittiğin
yere diğer yarının da gittiği düşünülürse. Seth, eğitimde, dersdışında ve hatta yatak odasında Alexandriayla birlikte ve
bu hiç de eğlenceli değil. Aralarındaki bağın kabuslardan uzak kalmak gibi faydaları da var amaAlexin safkan yasak aşkı Aidena olan hisleri üzerinde hiçbir etkisi yok. Ya daAidenın onun için feda edecekleri üzerinde. İblisler binayı istila edip öğrencilere saldırınca tanrılar furileri salıyorüzerlerine. Furiler, öğrencilere ve tanrılara karşı en ufak tehdidi ortadankaldırmakla görevliler, buna Alex ve diğer Apollyon Seth de dahil. Bu sorunlaryetmezmiş gibi, gizemli bir varlık Sethi tehdit ediyor, Alex de tehlikede. İşiniçine tanrılar girince bazı kararlardan geri dönmek çok ama çok zor.Alexandria kaderinde yazanla bilinmez arasında bir seçim yapacak. Safkan, Melez Sözleşmeleri serisinin ikinci kitabıdır.




29 Ocak 2013 Salı

Obsidiyen - Jennifer L. Armentrout


Obsidiyen - Jennifer L. Armentrout



Kitap Tanıtımı

Her şeye yeniden başlamak çok berbat.
Annemle birlikte Batı Virginiaya taşındığımızda, kendimi
sıkıcı işlere adamıştım, ta ki tüyler ürpertici yeşil gözleri ve
kaslı vücuduyla yan komşumuz karşımda dikilene kadar.
Ama işler tahmin ettiğiniz gibi gitmedi.
O, ağzını açtı.
Daemon hem kabaydı hem de kendini beğenmiş bir pislikti.
Birbirimizden hoşlanmamıştık. Tam hikâye burada bitiyordu
ki bir kazaya uğradım ve Daemon zamanı dondurarak beni
kurtardı.
Yakışıklı uzaylı komşum üzerimde bir iz bırakmıştı.
Yanlış okumadınız. O, bir uzaylı. Daemon ve kız kardeşinin
yeteneklerini çalmak isteyen düşmanları vardı ve Daemonın
bıraktığı iz bütün düşmanları başıma toplamıştı.
Bu korkunç durumdan canlı kurtulmak içinse tek yapmam
gereken üzerimdeki uzaylı izi etkisini yitirene kadar
Daemonın yanından ayrılmamaktı.


Kitap Hakkındaki Yorumlar


Obsidiyene bayıldım. Romanı bir gecede bitirmeye, kendinizi
Daemona kaptırmaya ve serinin ikinci kitabı için sabırsızca
beklemeye hazır olun.
Deborah Cooke, The Dragon Diaries
Daemon ve Katy, ateşle barut gibi. Her bölüm nefesinizi kesecek
ve dahası için yalvaracaksınız.
Jus Accardo, Touch
Armentroutun yeni serisinin ilk kitabı başından sonuna hiç
azalmayan bir heyecanla akıp gidiyor.
RT Book Reviews


Kitap Hakkındaki Görüşlerim


Vampirler, hayaletler, kurtadamlar derken sonunda uzaylılara da geldik ama iyiki geldik :) Kapaktan başlamak istiyorum her zamanki DEX kapaklarında birisi güzel ama kabartmalı bir kapak olsaydı daha çok beğenebilirdim. Sayfa düzeni çok güzel, kapak rengi yeşil zaten en sevdiğim renk o yüzden daha bir güzel benim için. 
Gelelim kitabın konusuna asıl kızımız yeni bir kasabaya taşınıyor ama bu normal bir kasaba değil. Market ararken yan komşusunun kapısını çalıyor karşısında üstü çırılçıplak kas yığını çok yakışıklı yemyeşil gözleri olan birini buluyor eh asıl hikayede bundan sonra başlıyor. Bir de bu kası çocuğu kardeşi ve arkadaşları var tabi ki. Kız kardeşiyle çok iyi arkadaş olsa da diğer arkadaşlarıyla ve akrabalarıyla pek anlaşamıyor.
Bir gün ormana birlikte gidiyorlar ve olanlar oluyor bir şimşek ve "Aaa" ayı kaçıyor o gün kızımızda bir iz kalıyor çünkü bir uzaylıyı gücünü kullanırken gördü. Okula başladıklarında da gariplikler devam ediyor uzaylı komşuların bir kardeşi biz kızla beraber ortadan kaybolmuş. Hep aynı gruplar aynı masalarda yemek yiyor. Bu kişiler hep üçüz uzaylı komşular ise ikiz olduklarını söylemişlerdi ama kaybolan kardeş... Nihayet kaslı çocuk esas kıza uzaylı olduğunu açıklıyor sonra kız koşuyor ve "Ta ta" bir kamyon çarpacakken duruyor işte bir iz daha.
Artık karanlık taraftaki uzaylılar kızımızı takip ederek bizim kaslı çocuğu öldürmeye çalışıyorlar ama onları öldüren tek şey bir obsidiyen parçası. Onlar yaklaştığında taş ısınıyor peki bu taş neden bizim kızın boynunda? Bizim Çocuk gerçekten uzaylı mı? Bu kasabada neler dönüyor? Kasabada kaç tane üçüz var? Kaybolan kardeş nerede? Esas kızımız kötü uzaylıları nasıl öldürüyor? Yeni bir aşk mı doğuyor? 
İşte tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası bu kitapta.


Kitap İçin Puanım

10/10 Kesinlikle harika ve okunmalı :)





İşte buda size bir Obsidiyen
Kötüleri öldüren tek şey...